Tavoitteellinen tammikuu

Jaahas. Se on sitten taas se aika, jolloin tehdään mahtipontisia lupauksia ja tammikuuhun työnnytään varsi täynnä muutosvoimaa ja valtavaa energiaa. Pidän tästä ajasta ❤ Juuri siksi, että innostuneisuus tarttuu ja on hienoa seurata sivusta ihmisen mielen mutkaisuutta ja kiemurtelua.

Olen äärimmäisen onnellinen kaikista niistä terveyslupauksista- ja yrityksistä, joita ihmiset tekevät. Vielä enemmän olen riemuissani onnistumisista ja pysyviksi jääneistä muutoksista. Ilman yrittämistä ei tietenkään tapahdu mitään. Sehän on selvä. Jokainen ansaitsee kannustusta, onnistumisia ja tsemppiä. Urputusta ja lässytystä saa ihan pyytämättäkin, joten sitä on turha tarjoilla kenellekään.

Aivan hurjasti siis intoa ja iloa teille, jotka tammikuussa aloittavat jonkinlaisen projektin ❤ 

Tammikuu on tietysti mielenkiintoista aikaa kaikin puolin. Juuri sen kollektiivisen energian vuoksi. Itse en ole enää vuosiin aloittanut minkäänlaisia laihdutustemppuiluja enkä ole muuttamassa elintapoja mihinkään suuntaan. Olen sen muutoksen tehnyt aikoinani ja tänä päivänä saan olla vapaa kaikista dieettikiemuroista ja aamuaerobisista. Tammikuussakin on siis helppo hengittää. Tietysti näin läskinä ihmisenä sosiaalisen ja nonverbaalisen viestinnän paine saattaa tuntua takaraivossa ja ulkopuolisen silmin on helppo ajatella, että kyllä kannattaisi emälihavan laihduttaa. Niin kannattaisi, kyllä. En tosin tee sitä tänäkään vuonna. En lupaa mitään mitään enkä edes ajattele lupaavani. Ei tarvitse.

Siksi ei tarvitse, että tiedän tasan tarkkaan, minkälaisen terveyshelvetin olen elänyt. Näen ne vauriot joka päivä ympärilläni ja tunnen edelleenkin kipuina ja huonovointisuuden hetkinä. Tiedän, miltä kehossa tuntuu. Siitä huolimatta en inhoa itseäni. En tammikuussa enkä yhtenäkään maanantaina. Arvostan niitä hetkiä, jolloin keho taipuu hyvään treeniin ja tunnen aineenvaihdunnan hyrinän. Arvostan myös niitä päiviä, jolloin raajat ovat kivuliaat, keho turvoksissa ja sydämessä rytmihäiriöhumpat. Arvostan siksi, että osaan olla kiitollisen nöyrä.

Kaikkein tyhmintä on tuhlata elämäänsä prosessielämään. Sellaiseen, jossa koko ajan on joku missio menossa. Tietenkin terveystavoitteiset muutokset on tehtävä, jos haluaa saavuttaa jotain. Joskus näitä yrityksiä tarvitaan useita ennen sitä lopullista onnistumista. Se on kuitenkin jollain tavalla väärin, että kuukaudesta toiseen yritetään karkkilakkoja ja vuodesta toiseen vihataan sitä omaa kehoa niin valtavalla voimalla, että muu elämä jää toisarvoiseksi ja vartalokeskeisyydestä syntyy kaikkea toiminta ohjaava teema.

Ristiriita on siinä, että täytyy yrittää, mutta ei kuitenkaan koko elämää. Right?

Näissä toistuvissa yrityksissä lienee se ongelma, että niihin lähdetään väärällä varpaalla. Mennään sillä ajatuksella, että kuukaudessa muututaan vähärasvaiseksi salipirkoksi ja ankeuden kautta saavutetaan jotain sellaista, joka ei ole pysyvää. Eihän elämän oikeasti pidä olla ankeaa. Sen pitää olla sellaista, että valinnoista syntyy kepeä elämäntapa eikä jokaisen kauppareissun kohdalla tule pulla-ahdistusta.

En olisi ikinä nuorempana voinut kuvitella, että vartaloahdistuksesta ja ruokarallatteluista voi päästä sellaiseen tilaan, jossa kaikki valinnat ovat luontevia ja rauhanomaisia. Tänä päivänä on aivan uskomattoman hienoa olla vapaa kaikista pakkoajatuksista ja vartalo-oksennuksista. Totaalinen muutos on siis mahdollinen, jos vain siihen uskaltaa tarttua.

Tammikuun muutosajatukset ovat siis virkistäviä. Samalla kuitenkin on hyvä miettiä, että ovatko ne sellaisia suunnitelmia, jotka sisältävät järkeviä toimintoja ja joita voi fantasioida noudattavansa loppuelämän. Jokainen tietää, että kaalikeitolla laihtuu ja olo muuttuu kapeammaksi, mutta poistaako se haisusoppa itseinhoa ja kehokeskeisyyttä? En usko.

Järkevää vuodenvaihdetta kaikille ❤

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s