Läskipäivitys

Yksikätinen tervehdys! Olkapääni operoitiin torstaina ja siitä asti on oltu raajarikkona. Pari päivää olin niin kipeä, että ulisin ja itkin vain vuolaasti. Eilen oli jo parempi päivä ja tämä aamu avautui jo huomattavasti helpompana. Se on niin vaikeaa asettua toipilaan rooliin ja yrittää muistaa oma rajallisuus. Pienetkin virheliikkeet kädessä aiheuttavat himmeän kipukokemuksen.

Kävin eilen salilla. Kävin siis, en juurikaan tehnyt mitään. Kävelin ylämäkeä matolla, vemputin perää laitteissa minipainoilla ja fillaroin. Sellaista pientä liikettä, jotta verensokeri ei ihan hullaannu. Se kun ei tykkää nysväämisestä, joten liikettä on oltava joka päivä.

Helmikuun puoliväliin pitäisi tässä nyt sitten kuntouttaa itseään. Onneksi on niin liikuntaorientoitunut ihminen, että fyssarin jumppaohjeita tekee mielellään. Vähän on opettelemista tosin siinä, että kaikkia liikkeitä ei vain pysty vielä tekemään ja turhautumisen määrä tuntuu olevan joskus aika huipussaan, kun raaja ei vain taivu ja kipu tulee vastaan. Pitäisi muistaa se hidas eteneminen 😀

Leikkauspäivänä koin melkoisen järkytyksen. Kävin vaa’assa ja edellisen mittauksen ( olisikohan vuosi sitten ) jälkeen paino on noussut 12 kiloa! Toki olin sen tiennyt, että viime kauden toppa-asu pingotti, mutta että ihan noin paljon. No, shokki meni ohi nopeasti ja sen sijaan, että olisin siinä leikkauspaita päällä aloittanut ankaran paastodieetin, päätin tutkia tarkemmin arkiruokailua. Edelleenkin syytän kilpirauhasen vajaatoimintaa ja onnetonta aineenvaihduntaa. Syytän siitä, että en voi syödä juurikaan mitään ilman, että kaikki jää kehoon kiinni. En hikoile treeneissä, en saunassa, en missään ja kehoon kertyy kaikki kuona-aineet. Mikään ei tule ulos. Kropassa on kestoturvotus ja aina on pöhöttynyt olo.

Painonnousu on ollut siitä asti aivan valtavaa, kun kilppari räjähti. Jotenkin tuntuu niin julmalta elää sairaassa kehossa ja vaikka kuinka elää terveellisesti ja hyvin, niin silti kroppa laajenee ihan pyytämättä. Se on väärin 😦

Tarkkailen tässä nyt ruoka-annoksia, lasken energiamääriä ja tutkin syömisiä. En vain vielä tässä vaiheessa osaa tarkentaa, että missä se virhe oikeastaan on. Jossain se toki on sen veteleän aineenvaihdunnan lisäksi. Aikaahan tässä nyt on miettiä ja tutkia makrojakaumaa ja grammamääriä.
Tiedän, että kilpirauhasen vittumainen vajaatoiminta asettaa melkoisia haasteita laihtumiselle. En enää tavoittele vähärasvaista kestokuntoa ja vaikka olenkin sen saanut kokea, niin silti ainoa toive on vain se, että saisin pudotettua painoa 20 kiloa terveyden vuoksi. Tolkuton läskistyminen kun on terveydelle niin haitallista, että se on ainoa syy pyrkiä siitä eroon. Insuliinin määrä on noussut samaa tahtia painon kanssa ja mielelläni parantaisin herkkyyttä laihtumalla. Kunhan vain tietäisin, että miten se onnistuu.

Minkäänlaista dieettiä en siltikään aloita. En ole laihdutuskuurilla enkä laihduta. Viilaan vain jo hyviä elintapoja sen verran, että käyrä lähtee laskusuuntaan. En ansaitse kuritusta enkä vihamielistä kohtelua. Ansaitsen vain ja ainoastaan parasta mahdollista huolenpitoa. Minulta minulle ❤

 

Mainokset

5 comments

 1. Kuulostaa niin tutulta 😯 itse tänävuonna jo 50v täyttävä nainen. Ongelmani on aina ollut huono aineenvaihdunta, tiedän sen siitä kun en myöskään hikoile mistään muualta kuin päästä ja kainalossa. Saunassa ei tule hiki koskaan eikä urheilessakaan kuin ainoastaan jos tekee treenit aina täysillä ja silloinkin vain päästä. Pitkien paksujen hiusten kanssa se on jopa ärsyttävää 😂
  Sama on painonhallinnassa, vaikka kuinka terveellisesti elän niin paino ei tipu jos ei urheile reilusti (varsinkin aeroobista). En juurikaan käytä alkoholia (ehkä kaksi lasillista kuukaudessa).
  Kilppari kokeita ei ole koskaan tehty jospa nekin ottais samalla tässä 50v ”huollossa”.

  Tsemppiä sinulle paranemiseen 💖
  ja olen jo alkanut ajattelemaan että, eihän tämä olisi naisen elämään ilman näitä taisteluja painon kanssa 😂

  1. Minä en usko ainaiseen taisteluun ☺️ Ainoastaan silloin on toisteltava, kun kehossa on epätasapaino eikä normaali painonhallinta toimi 😁

   Nuo kilpirauhasarvot kyllä kannattaa tarkistuttaa. Se on vähän sellainen elin, että sen kun suututtaa, niin saa heittää hyvästit terveydelle ja elinvoimalle 😳

 2. I feel you. :/ Itsellä on myös kilpparin kosahtamisen myötä lähtenyt käyntiin tasainen painonnousu, jolle ei tunnu voivan tehdä yhtään mitään. Paino vaan nousee vaikka mitä tekisi – siitä seuraa kyllä ”melkoisia haasteita laihtumiselle”, mutta itse olisin jo tyytyväinen siihen että ihan vain painonnousu pysähtyisi. 😛

  1. On tämä paisuminen aika turhauttavaa. Tälläkin hetkellä keho on ihan tukossa ja olo on niin kokonaisvaltaisen turpea, ettei sormet edes taivu.

   Ja sitten joku vielä väittää, ettei kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuta lihomista, vaan ihminen vain syö liikaa. Ai saakeli 😮

   Tsemppiä sinne ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s