Matkailua, osa II

Metaboliamatkalle tuli pieni poikkeama viime viikoksi, kun olin Pariisissa mielenterveysretkellä. Meinasi seinät kaatua silmille ja olkapään kuntoutuskin ontui siinä määrin, että pieni irtiotto teki enemmän kuin hyvää. Taas on virtaa varressa niin paljon, että voisin laukata Turkuun ja takaisin 😀

Aineenvaihduntapommin tutkinta jatkuu. Reissussa huomasin, miten runsaalla kävelyllä ( keskimäärin viisi tuntia päivässä ) oli huonontava vaikutus. Kohtuus se on siinäkin, miten paljon kannattaa teputtaa menemään. Nilkat, pohkeet ja sormet turposivat eikä ollut minkäänlaista tarvetta käydä vessassa moneen päivään. Sinänsä ketään nyt ei kenenkään virtsaamistiheys tietenkään kiinnosta, mutta mainitsen sen kuitenkin aina metaboliakäsitteen yhteydessä. Tietämykseni ja koulutukseni mukaan ihmisen aineenvaihduntaan kuuluu oleellisena osana virtsaneritys 😀

Liiallinen koohottaminen ei siis ole tarkoituksenmukaista. Myöskään retken aterioinnit eivät olleet ihan sellaisia, joita olin ajatellut. Meillä ei ollut hotellimajoituksessa aamiaistarjoilua, joten olimme markettitarjonnan varassa. Nuukamatkan budjetti ei myöskään kestänyt ravintolakäyntejä, joten söimme hyvin halvalla sitä, mitä sattui löytymään. Mielenterveydellisesti tuo pihiretki oli kuitenkin äärimmäisen tärkeä, joten en koe, että poikkeama olisi ollut millään muotoa takapakkia. Toki olo on vieläkin turvonnut, mutta eiköhän tästä taas saada kiinni arjesta.

Merkittävin asia metaboliamatkalla on ollut muistaa syödä aamupala. On niin helppoa olla syömättä, koska ei ole nälkä ja huomio siirtyy aina niin helposti toisaalle. Tänäkin aamuna läpsin itseäni takaraivoon. Pyykkikori kiinnosti enemmän kuin yläkerran keittiötarjonta. Onneksi tytär tuli pyytämään puuroa, niin olin pakotettu siirtymään kattilan äärelle.

Se on jännä, miten helppoa on olla syömättä. Ei siis sen takia, että jotenkin kiusaisi itseään tai haluaisi olla syömättä jonkun syyn takia. Yksinkertaisesti kun ei ole nälkä, niin ei tule mentyä kaapille. Tässä se taistelu juuri piileekin, kun hormonihumpan keskellä nuo normaalit kehon signaalit ovat hävinneet, niin niitä täytyy hieman provosoida esiin. Missään nimessä tämä oman terveyden korjaaminen ei ole helppoa eikä yksinkertaista. Se on jatkuvaa tietoisuutta, kuitenkin lempeällä otteella ja hyväksyvällä kulmalla.

Tämän päivän ensimmäinen ateria oli hyvin tavanomainen. Syön melkein päivittäin saman aamiaisen. Mahdollisesti ehkä siksi, että ateria ei tuota kipuja eikä mölinöitä, siitä tulee täyteen ja olo on energinen. Lisäksi verensokeri kiittää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Energiasisällöllisesti tässä on kaikki, mitä minä tarvitsen aamuksi. Jonkun toisen tarpeet ovat erilaisia, joten en kannusta noudattamaan samaa kaavaa. Yksilöllisyys, you know 🙂

Kokonaisenergia:                 230 kcal

Proteiini:                              15 g

Hiilihydraatti:                       22 g

Rasva:                                   7.7 g

Kuitu:                                    5.7 g ( ilman salaatinlehtiä 😀 )

Päivän muut aterioinnit muotoutuvat sitten tämän aterian pohjalta. En suunnittele sen tarkemmin etukäteen syömisiä. Ainoastaan tuijotan kelloa, jotta en venytä ateriavälejä liian pitkikisi. Lähinnä taas siksi, ettei se normaali nälkä kerro mitään, kun sitä ei ole tai se on niin harvinaista. Sen kerran, kun keho murahtaa nälkää, ponkaisen välittömästi hellan eteen. Niin paljon sitä tunnetta rakastan ❤

Aamupalan lisäksi päivän kokonaisenergiamäärän tulee olla riittävä. On niin helppoa syödä liian vähän ja sitten märistä, miten aineenvaihdunta ei toimi ja olo on muhkea. Eihän se tietenkään toimi, jos keho ei saa riittävästi polttoainetta. Simple?

Syökää ihmiset, syökää ❤

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s