Eläköön elämä ja kesä

Olen ollut kolmisen viikkoa työ- ja toimintakyvytön. Alunperin syylliseksi osoitettiin autonominen hermosto, viikko sitten lääkäri kuitenkin pamautti melkoisen pommin. Syöpä. Kasvain. Epäily.

Ne sanat jäivät kaikumaan kalloon, kun lähdin vastaanotolta. En siinä vaiheessa vielä jaksanut ottaa millään muotoa kantaa kasvainepäilyyn. Työnsin sen tietoisesti pois ja ajattelin, että mennään tovi defenssin turvin ja odotellaan parempaa hetkeä asian käsittelyyn. Helpottavaa on tietenkin se, että kyseessä on vain ja ainoastaan epäily eikä vielä varmennettu diagnoosi.

Tänään kuitenkin kaikki kosahti näytölle, kun erehdyin googlettamaan. Defenssit häipyivät ja asia oli pakko ottaa käsittelyyn. On olemassa mahdollisuus, että kehossani on neuroendokriininen kasvain. Se on ikävän totta.

Totta on sekin, että oireilu sopii diagnoosiin. Se sopii tosin myös autonomiseen neuropatiaan, joten kasvaimen mahdollisuus on 50%. Se joko on tai sitten ei ole.

Tällä viikolla tutkitaan, kahden viikon päästä saan tulokset. Sitä ennen eletään normaalia arkea ja yritetään ylläpitää edes jonkinlaista toimintakykyä. Seinät ovat kaatuneet jo aikaa sitten niskaan, joten odotan paluuta työelämään hyvinkin kiihkeästi. Ei tämä makoilu ja yksinäinen ähinä ole mistään kotoisin 😀

Mikäli tutkimuksista paljastuisi se pahin asia, aion silti elää elämäni kesän. Koskaan kun ei tiedä viimeistä päivää, niin jokaisesta on otettava se paras mahdollinen irti. Pelossa eläminen ja siihen jumittuminen ei edistä mitään. Se vain sulkee ja kapeuttaa. Tietenkään tuollaista epäilyä ei voi sivuuttaa eikä unohtaa, mutta en anna sen nyt jarrutella iloa ja elämistä. Kaikki on nyt kuitenkin vain ja ainoastaan tässä ja tänään, joten turha murehtia huomista.

Tästä kesästä tulee paras ikinä ❤

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset

15 comments

 1. Jos kyseessä on neuroendokriininen tuumori, riipuu hyvin paljon kasvaimen laadusta. Nykyhoidoilla voi elää suht normaalia elämää useinmiten yli kymmenen vuotta ja tässä ajassa ehtii hoidot kehittymään runsaasti. Varsinkin, jos saadaan kartoitetua primääri kasvain ja poistettua se. Halutessasi vertaistukea voit liittyä facessa neuroendokriinisten ryhmään ;).

 2. Ihanaa kun jaksat olla positiivisella mielellä. Saan aina valtavasti tsemppiä omaan arkeen ja terveysongelmien kanssa kamppailuun postauksistasi, kiitos paljon! Jaksamista tulosten odotteluun ja tsemppiä!

  1. Oi, kiitos palautteesta ❤️ Tuntuu niin hyvältä, jos joku saa edes hennosti jotain näistä postauksista.

   Eikä aina kyllä jaksa olla positiivinen. Tänään on sellainen päivä, kun ei jaksa. Näitä tulee ja ne myös onneksi menee ☺️

 3. Hei Nina, en ole edes varma kuinka jouduin tänne, ehkä jonkun moderoimani sivuston tyypillä olit kaverina ja päätin katsoa.
  Näytät ja tunnut todella energiseltä ja positiiviselta ihmiseltä, sellaiselta joka itse haluan olla (tai ehkä olen). Hiukan säväytti kun tuli tämä diagnoosi/epäily fb-sivullasi.
  Totta hitossa tuntuu pahalta ja kaivaa, kun ajattelee syöpää. Mutta oma asenteesi on oikea, sillä paljonko voit millekään, mikä ei ole vallassasi ajattelemalla sitä aamulla kolmelta. Eilinen meni jo, ei voi muuttaa. Huominen on tulossa, ei voi vaikuttaa.
  Parasta elämäsi kesää mukanaeläen.

  Jari

  1. Moi Jari!

   Kiitos palautteesta 🙂 Sen verran on tullut tuulettimeen näiden terveysasioiden kanssa, että ei oikein enää jaksa yllättyä mistään. Otetaan se vastaan, mikä annetaan ja eletään täysillä tässä hetkessä.

   Mahtavaa kesää myös sinulle! 🙂

 4. Moi Nina!

  Olen seuraillut blogiasi ja ihania ruokaohjeitasi. Puolisoni sairastaa neuroendokriinista syöpää. Hän elää ihan normaalia elämää. Hoidot ovat nykyään hyvät. Asenne vaikuttaa hyvin paljon. Sinulla se on kyllä kohdillaan. Ihanaa kesää sinulle ❤

  1. Moikka! 🙂

   Tuntuu hassulta sanoa, että ihana kuulla, mutta sanon silti ja toivon kaikkea hyvää teille ❤️

   Upeaa kesää myös sinne 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s